Gitaarlessen

(C) Lejanne Bosma
Foto: Lejanne Bosma

Gitaarles is maatwerk. Akoestisch of elektrisch, jazz, pop of rock… Sommige mensen weten precies wat ze willen terwijl anderen juist graag advies willen van een docent die voor ze vooruit kan kijken. De één wil elke week les, voor een ander kan eens in de twee weken voldoende zijn. Tijdens de eerste les met een nieuwe student bespreek ik daarom wat zijn of haar wensen en muzikale ambities zijn zodat we samen een duidelijk, doelgericht lesprogramma kunnen samenstellen.

Beginners van alle leeftijden en (ver)gevorderden zijn allemaal welkom om les te volgen. Natuurlijk komen de nodige muzikale parameters ruim aan bod (speeltechniek, sound, timing, muziektheorie en wellicht wat muziekgeschiedenis) en is er aandacht voor het juiste gebruik en afstelling van het instrument en de apparatuur. Maar centraal staat altijd de ambitie, muzikale smaak en mogelijkheden van de cursist. Ik geef les in alle popstijlen (rock, funk, soul, blues) en jazz.

In de loop der jaren heb ik mij uit eigen interesse verdiept in de gypsyjazz, een stroming binnen de jazzmuziek welke in de jaren ’30 van de vorige eeuw is ontstaan in Frankrijk door zigeuneritarist Django Reinhardt. Sinds de eeuwwisseling lijkt deze stijl een opleving te beleven dankzij moderne virtuozen zoals Biréli Lagrène en Adrien Moignard. In deze speelstijl verzorg ik naast reguliere lessen ook workshops.

Bestaande nummers vormen zoveel mogelijk de kapstok voor alle instructies die ik geef. Wanneer we werken aan een nieuwe speeltechniek of toonmateriaal zoek ik bestaande nummers uit diverse stijlen waarin deze technieken toegepast worden. Zo krijg je niet alleen oefeniningen of nieuwe akkoorden mee maar zie je ook meteen wat je hiermee kunt doen.

Ik geef les vanuit twee verschillende locaties: in Groningen en in Drachten. Doordat ik op deze locaties met andere huurovereenkomsten te maken heb zijn er kleine verschillen in de lesovereenkomst.

Wil je advies of meer informatie over het volgen van gitaarles? Neem dan gerust contact met me op!