AcoustiCats

AcoustiCats (voorheen Gipsy Swings) is een energiek akoestisch jazzkwartet bestaande uit de gitaristen Ronald Kamphuis en Hendrik Jan de Jong, pianist Jasper Blokzijl en contrabassist Michael Nieuwenweg.

Het repertoire van AcousiCats strekt van swingende klassiekers uit de jazzswing periode tot modernere Latijns-Amerikaanse muziek en bewerkingen van popsongs. Een belangrijke bron van inspiratie is de “jazz manouche”, ook wel “gipsyjazz” genoemd. Kenmerkend bij deze muziek is de ritmegitaar die de rol van het drumstel overneemt. Door het toevoegen van piano aan de traditionele jazz manouche bezetting heeft AcoustiCats een uniek en geheel eigen geluid.

 

Django meets Sinatra

De show Django meets Sinatra draait om een fictieve ontmoeting tussen twee grootmeesters uit de jazzswing: gitarist Django Reinhardt en zanger Frank Sinatra.

Django Reinhardt: gitaarheld en vernieuwer in de Europese jazzscene van de jaren ’30 en ’40. Zijn roem bracht hem tot in Amerika, waar hij werd uitgenodigd voor een tour met niemand minder dan bigband leider Duke Ellington.
In datzelfde Amerika werkte ondertussen zanger Frank Sinatra aan zijn carrière als acteur en zanger. Ook hij werd later uitgenodigd door Duke Ellington voor een tournee, welke een groot succes was.

Django en Sinatra… Twee vernieuwers en inspirators, ieder in zijn eigen vakgebied en vanuit zijn eigen achtergrond. De zigeunergitarist tegenover de playboy. Een groter contrast bestaat er bijna niet, en toch zoveel overeenkomsten in muziek.
Ondanks de mogelijkheden hebben deze helden elkaar nooit ontmoet. Maar wat nu als dit wél het geval was geweest…?

Het concert Django meets Sinatra draait om deze fictieve ontmoeting. Een verrassende, uitdagende en vooral ook swingende vertolking van bekende stukken van deze helden.

Jeroen Kriek – zang
Ronald Kamphuis – gitaar
Hendrik Jan de Jong – gitaar
Jasper Blokzijl – piano
Michael Nieuwenweg – contrabas

You Might Also Like